Aankomsttijden vliegveld Lanzarote

Voordat je op vakantie gaat naar Lanzarote zijn er verschillende zaken die je duidelijk moet hebben zoals bijvoorbeeld de aankomsttijden vliegveld Lanzarote. Voor vertrek heb je als het goed is een ticket geboekt voor de vlucht, een hotel geregeld en eventueel een reservering gemaakt voor het huren van een auto. Als de koffers gepakt zijn, je jouw paspoort op zak hebt en je op het punt staat om te vertrekken, dan is het goed om te weten rond welke tijd je op het eiland land. Daarom zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden.

 

Tijden

Het eiland Lanzarote ligt in de Atlantische Oceaan een flink eind voor de kust van Marokko. In tegenstelling tot een vakantie met het vliegtuig naar het vasteland van Spanje, ben je dan ook langer onderweg. Waar een vlucht naar bijvoorbeeld Barcelona ongeveer 2 uur duurt, ben je vanuit Nederland met het vliegtuig naar Lanzarote ongeveer 4,5 uur onderweg. Een ander gegeven dat belangrijk is om rekening mee te houden met betrekking tot de aankomsttijden vliegveld Lanzarote, is het tijdsverschil met Nederland. Lanzarote ligt in een andere tijdzone en het is dan ook een uur vroeger dan in Nederland. Dat geldt zowel voor de zomermaanden als voor de wintermaanden, omdat het eiland ook gebruik maakt van zomer- en wintertijd.

 

Redenen om de Airport Lanzarote aankomsttijden te weten

Er zijn verschillende belangrijke redenen te bedenken waarom je op de hoogte zou moeten zijn van de mogelijk aankomsttijden op het eiland. Als je zonder vertraging vanuit Nederland naar Lanzarote vliegt, ben je ongeveer 4 uur en 30 minuten onderweg. Dat is de vliegtijd als je zonder tussenstop naar het eiland vliegt. Omdat het op Lanzarote een uur vroeger is, kom je dus 3,5 uur later aan ten opzichte van de vertrektijd in Nederland. Houdt hier dan ook rekening mee als je vertrekt. Dat is belangrijk voor het inchecken bij het hotel, voor het gebruik maken van openbaar vervoer en voor als je bijvoorbeeld een auto gehuurd hebt. Een auto huren is altijd handig als je zelf het eiland wilt verkennen. Controleer daarom voor vertrek of het verhuurbedrijf ook geopend is op de momenten dat je op het eiland aankomt.

 

Vertraging en andere zaken

Andere redenen om de Airport Lanzarote aankomsttijden duidelijk te hebben zijn de tijden waarop je kunt inchecken in het hotel. Als je laat in de avond vliegt en pas zeer laat land, dan is het goed om te weten of je ook kunt inchecken bij jouw hotel of verblijfplaats. Ook is het handig om te weten of je niet aan bent gekomen op een nieuwe dag, waardoor je eigenlijk een dag te veel aan kosten voor jouw verblijf zou betalen. Zorg ervoor dat je de contactgegevens van het hotel bij de hand hebt als je land. Dan kun je bijvoorbeeld bij vertraging of oponthoud contact opnemen met de accommodatie. Voor het vervoer is het belangrijk om de vertrektijden van het openbaar vervoer op het eiland te weten zodat je zo snel mogelijk na jouw vlucht verder kunt reizen.