Tickets boeken Luchthaven Lanzarote

Voor een reis naar Lanzarote wil je natuurlijk het liefst zo min mogelijk betalen, daarom geven wij wat tips voor tickets boeken Luchthaven Lanzarote. Dit eiland behoort tot de Canarische eilanden en is een zeer populaire vakantiebestemming die goed met het vliegtuig te bereiken is. Als je vanuit Nederland reist, dan ben je ongeveer vier uur en dertig minuten onderweg naar deze prachtige plaats. Daarbij moet je ook rekening houden met het feit dat dit eiland in een andere tijdzone ligt waardoor het een uur vroeger is op Lanzarote dan in Nederland. Het eiland is onderdeel van de Canarische eilanden samen met eilanden Fuerteventura, Gran Canaria, Tenerife, La Palma, La Gomera, El Hierro of Ferro en enkele kleinere eilanden.

 

Voordelige tickets boeken Luchthaven Lanzarote

De kosten voor vliegtickets naar Lanzarote en de andere Canarische eilanden kunnen flink variëren. Dat komt doordat de prijzen van deze tickets worden bepaald aan de hand van verschillende factoren. Zo kun je zelf invloed op de prijs uitoefenen door, voordat je de tickets daadwerkelijk boekt, een degelijke vergelijking te maken. Er kunnen onder andere flinke verschillen in prijzen optreden als je op verschillende momenten kiest voor een heenreis of een terugreis. Als je flexibel bent en de mogelijkheid hebt om hiervoor gebruik van te maken kijk dan ook naar de kosten voor een ticket als je bijvoorbeeld een dag eerder of een dag later vertrekt. Dat kan zomaar een voordeel van enkele honderden euro’s opleveren.

 

Vertrek en aankomst

Ook de plaatsen waarvandaan je kunt vertrekken kunnen een aanzienlijk verschil maken in de prijzen. Wil je voor luchthaven Lanzarote vliegtickets boeken, bekijk dan ook de verschillende vertreklocaties die er zijn. Misschien dat je bijvoorbeeld wel minder kosten kwijt bent als je gebruik maakt van een heen- en terugvlucht vanaf een vliegveld dat elders in Nederland of net over de grens met Duitsland of België ligt. Het is belangrijk om rekening te houden met de aankomsttijden en vertrektijden voor de terugreis. Helemaal als je kijkt naar het moment waarop je land. Omdat de tijdsverschillen een uur bedragen, vlieg je theoretisch gezien 3,5 uur heen en 5,5 uur terug. Dat gegeven moet je goed in acht nemen als je bij thuiskomst in Nederland bijvoorbeeld gebruik wilt maken van openbaar vervoer voor de rest van de reis naar huis.

 

Goed om te weten

Op het eiland Lanzarote kun je jezelf verplaatsen met openbaar vervoer of huurauto’s. Omdat het eiland zeer klein is, is het openbaar vervoer slechts gering beschikbaar. Houd er dan ook rekening mee dat je bijvoorbeeld niet elke tien minuten van a naar b kunt reizen. Door de geringe grootte van het eiland ben je overigens wel binnen 1 uur van het noorden van het eiland in het zuiden van Lanzarote. Maak een goede vergelijking voordat je bij luchthaven Lanzarote vliegtickets boeken gaat. Als je verzekerd wilt zijn van eigen vervoer tijden jouw verblijf, dan is het aan te raden om een huurauto te reserveren op Lanzarote voordat je vertrekt naar het eiland.