Internationaal Vliegveld Barcelona-El Prat

Meestal als we denken aan Spanje denken we aan heerlijk eten, siësta en prachtig weer. Barcelona is een grote Spaanse stad dat geliefd is om de rijke cultuur, gastvrije bevolking en charmante architectuur. Er valt ontzettend veel te beleven in deze Spaanse stad. Als je besluit een strandvakantie te houden en je zit in de buurt van Barcelona dan kun je dagtripjes plannen om de stad te gaan verkennen.

Natuurlijk zijn er ook tal aan dorpen in de omgeving die zeker de moeite van een bezoek waard zijn. De Internationale Luchthaven Barcelona-El Prat is de op één na belangrijkste luchthaven van het land (onder Madrid Airport). Je bent er dus van verzekerd dat je in de omgeving van Barcelona goede verbindingen hebt en dat je niet moeilijk hoeft te doen om van A naar B te reizen.

 

Hoe Barcelona Luchthaven nummer 2 werd

Meestal als we aan groei denken, denken we aan letterlijke groei van het vliegveld om dat voor elkaar te krijgen. Daar waar andere vliegvelden hele Terminals erbij hebben gebouwd, heeft Barcelona Luchthaven voornamelijk gewerkt met wat er al aanwezig was. Terminal 1 en Terminal 2 zijn over de jaren heen uitgebreid en gemoderniseerd.

Er is ontzettend veel groei gehaald uit deze twee Terminals door ze intensief te moderniseren. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwste apparatuur en het efficiënter maken van de structuur zodat er jaarlijks tientallen miljoenen mensen gebruik kunnen maken van het vliegveld. Van 27,5 miljoen reizigers in 2009 naar ongeveer 50 miljoen in 2018 heeft dit vliegveld een significante groei gezien.

 

Auto huren?

Op en rondom de Luchthaven zijn tal aan erkende autoverhuurbedrijven actief. Als je voor comfort kiest en met het vliegtuig naar Barcelona Airport reist, hoef je dus niet je mobiliteit in te leveren met een huurauto. Je kan kiezen uit de bedrijven: Firefly, Sixt, Goldcar-InterRent, Enterprise Rent-A-Car, Europcar, Hertz-Thrifty en Avis Budget.

Bijna allemaal zijn ze in beide Terminals aanwezig. Je kan dus makkelijk naar de balie lopen en een huurauto regelen als je dat nog niet van tevoren gedaan hebt. Voor iedere wens is er wel een auto aanwezig, zo weet je altijd zeker dat je de auto krijg die je nodig hebt of wens naar hebt.