De centrale ligging van Vliegveld Malaga

De Costa del Sol, wie kent het niet? Als je een zonaanbidder bent en van heerlijk eten houdt dan ben je in dit gebied in Andalusië zeker aan het juiste adres. Liever een vakantie vol met cultuur een stadse omgeving? Ook dan kies je voor Vliegveld Malaga. De Costa del Sol biedt namelijk niet alleen honderden kilometers aan strand, het heeft ook vele historische en culturele steden en dorpen. Malaga stad ligt op zo’n 8 kilometer van Vliegveld Malaga en is daarom de perfecte locatie voor wat relaxte avonturen.

Malaga is jaren geleden genomineerd als één van de meest cultuurrijke steden van Spanje. De sporen van het verleden met de Romeinen en Visigoten is terug te zien in de architectuur en omgeving.

 

Eindbestemming of op doorreis?

Het vliegveld van Malaga verwerkt jaarlijks meer Europese vluchten dan continentale vluchten. Het achterland van dit vliegveld lijkt vooral uit noordelijk Europa te bestaan. Malaga Luchthaven heeft goede connecties met bijvoorbeeld Dublin, Kopenhagen, London Gatwick en Manchester. Op het lijstje van sterke connecties staan ook Schiphol Amsterdam en Brussel. Ook voor binnenlandse vluchten wordt het vliegveld van Malaga graag gebruikt.

Goede binnenlandse connecties zijn bijvoorbeeld Palma de Mallorca, Barcelona en Madrid-Barajas. Dus zelfs als je met de auto naar Malaga Luchthaven reist en in de buurt van Malaga verblijft zijn er tal aan opties om uitstapjes te maken naar andere delen van Spanje. Het vliegveld heeft genoeg opties voor het parkeren van je auto.

 

Parkeeropties op Luchthaven Malaga

Er zijn veel autoverhuurbedrijven en parkeerservices gesitueerd op- en rondom Luchthaven Malaga. Je hebt natuurlijk altijd een algemene parkeerservice waar je een aantal uren of dagen veilig je auto kan achterlaten. Voor langere reisjes kan je beter voor Lang parkeren kiezen, dan kan je gebruik maken van een voordeliger tarief en de gratis shuttlebus van- en naar het vliegveld. Dan zijn er ook nog de Express service en de Eersteklas service waarbij je erg dicht bij het vliegveld kan parkeren.

Bij de service van VIP-parking kan je rekenen op een valet die je auto ophaalt en naar je toebrengt. Mocht je een grote beroemdheid zijn met een privévliegtuig dan zijn er ook privé parkeeropties. Als laatste zijn er maar liefst 6 erkende autoverhuurbedrijven actief op- en rondom het vliegveld die goede parkeeropties aanbieden.